Ophaalbrug Huizen

  Brugwachters

  Brugwachters Huizen teamDe brug bij de aanloophaven van Huizen wordt bediend door een groep enthousiaste buurtbewoners, die maximaal 5 minuten van de brug wonen. Hierdoor wordt gegarandeerd dat de brug binnen 5 minuten na het verzoek daartoe wordt geopend.

  Het buurtinitiatief heeft twee doelen: Het verbeteren van de woonomgeving en het ondersteunen van VaarKracht. De brugwachters ontvangen een vergoeding van de gemeente Huizen voor het bedienen van de brug. Een deel wordt gebruikt voor verbeteren van de buurt, zoals het plaatsen van bankjes, het verlichten van de brug, het ophangen van bloembakken en het organiseren van activiteiten zoals Optimist on Tour. Het grootste deel van de vergoeding komt ten goede aan de Stichting VaarKracht.

  VaarKracht

  VaarKracht is een Stichting die een nautische belevenis biedt aan mensen die leven met kanker. Mensen die de vreselijke diagnose net hebben gekregen en in afwachting zijn van het behandelplan. Mensen die al verder zijn of zelfs aan het eind van het behandelingsproces. En mensen die nauw verbonden zijn met een geliefde met kanker. Zie www.vaarkracht.nl.

  Buurten bij de burg

  Naast het bedienen van de Brug organiseren de brugwachters iedere maand “buurten bij de
  Brug” een gezellige bijeenkomst voor buurtbewoners en geïnteresseerden.

  Login voor het rooster

  Rooster