Ophaalbrug Huizen
    8 november 2021
    Einde brugseizoen

Het vaarseizoen 2921 is achter de rug en ook het vrijwilligerswerk voor de brugwachters is voltooid. 5 november is de eerste Buurten bij de Brug na het vaarseizoen.Een reden om een leuke locatie te vinden.

Die vonden we bij de botterwerf aan de Havenstraat.

Elbert nam het initiatief om een Indisch buffet te organiseren. Via de app Salemat Makan werden brugwachters opgeroepen om een onderdeel van het buffet te verzorgen. Het werd een hele organisatie, maar het resultaat mocht er zijn. Trots kwamen de brugwachters naaar de Botterwerf en werden de gerechten op het buffet geplaatst. Na een kort welkomswoord konde de vrijwilligers naar het buffet en van elkaars kookkunsten genieten. Het was heel bijzonder om in zo'n ruige werkplaats met elkaar te zijn. De ruimte was feestelijk verlicht en gaf een heel fijn sfeertje.Tijdens het buffet gaf Elbert ook nog een presentatie over de visserij, de geschiedenis van Huizen en de Botterwerf. Velen waren nog nooit op de Botterwerf geweest en genoten van de locatie en nieuwtjes die Elbert wist te vertellen. Na het buffet werd nog even teruggeblikt op de gebeurtenissen tijdens het seizoen en werd een vooruitblik op 2022 gegeven. Het was een zeer geslaagde Buurten bij de Brug bijeenkomst en daarvoor veel dank aan Elbert die dit mogelijk heeft gemaakt en zich er enorm voor heeft ingezet. Ook dank aan de Stichting Huizen Botters die ons de gelegenheid heeft gegeven om van de Botterwerf gebruik te maken. Wij kijken uit naar vrijdag 3 december, onze volgende Buurten bijde Brug.